Robert Mühren viert de 1-1
NOS Voetbal

Vier goals Mühren helpen koploper Volendam langs Dordrecht

FC Volendam staat ook na de dertiende speelronde van de eerste divisie aan kop dankzij een 4-2 zege op hekkensluiter FC Dordrecht. Robert Mühren maakte alle Volendamse doelpunten en nam met in totaal 13 goals de topscorerspositie over van Thijs Dallinga van Excelsior (11 goals).

Dordrecht kwam, na twee gemiste kansen van de Belg Jacky Donkor (over en naast), op 0-1 via diens landgenoot Mathis Suray. Mühren maakte er in zijn eentje 4-1 van: hij strafte defensief geklungel van Toine van Huizen af, benutte twee penalty's en schoot op aangeven van Calvin Twigt van dichtbij binnen.

Suray deed nog wat terug voor Dordt. De thuisploeg speelde toen al met tien man door een tweede gele kaart voor rechtsback Denso Kasius.

Volendam en Robert Mühren (m) vieren de 2-1, Dordrecht baalt

Volendam kwam door de zege op 30 punten uit 13 wedstrijden. De Graafschap won thuis met 1-0 van ADO Den Haag en klom over Excelsior naar de tweede plaats met vier punten achterstand.

De Doetinchemmers kregen prima kansen (schot van Jasper van Heertum voorlangs, kopbal van Jeffrey Fortes op de lijn gekeerd) maar hadden voor de zege een strafschop nodig. Invaller Danzell Gravenberch eiste de bal op en scoorde in de 90ste minuut.

De Limburgse derby tussen MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade werd gestaakt.

Uitslagen en programma speelronde 13 eerste divisie

MVV Maastricht - Roda JC Kerkrade Gestaakt
De Graafschap - ADO Den Haag 1-0
FC Den Bosch - Jong FC Utrecht 2-1
FC Emmen - VVV-Venlo 1-0
FC Volendam - FC Dordrecht 4-2
Excelsior - FC Eindhoven zaterdag 16.30 uur
TOP Oss - NAC Breda zaterdag 20.00 uur
Helmond Sport - Almere City FC maandag 20.00 uur
Jong Ajax - Telstar maandag 20.00 uur
Jong PSV - Jong AZ maandag 20.00 uur

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl