Arne Slot
NOS Voetbal

Slot kijkt 'met afschuw' naar bedreigingen, maar voelt zelf geen angst

Feyenoord-trainer Arne Slot noemt het vertrek van algemeen directeur Mark Koevermans ontzettend vervelend. "Ik heb altijd prettig met hem samengewerkt. Er zijn deze week al veel woorden gebruikt, daar valt nu niet veel extra's aan toe te voegen."

Koevermans kondigde deze week zijn vertrek bij Feyenoord aan met als belangrijkste reden dat hij meerdere keren werd bedreigd. Ook bij Slot kwamen die bedreigingen destijds binnen.

"Ik schrok van wat er toen is gebeurd. Ik kijk daar met afschuw naar."

Slot zelf niet bang

Zelf is Slot niet bang dat er in de toekomst ook supporters bij hem in de tuin zullen staan als het slecht gaat. Veel van de bedreigingen zijn gelieerd aan het nieuwe stadion van Feyenoord en daar heeft Slot geen duidelijke stem in.

"Maar feit is wel dat de veiligheid steeds minder gewaarborgd is", zegt Slot. "Of het nu om voetbal of politiek gaat. Maar volgens mij zijn trainers niet zo vaak bedreigd zoals nu bij Mark."

Slot over vertrek Koevermans: 'Ik kijk daar met afschuw naar'

Slot geeft aan dat hij de bedreigingen wel met de technische staf heeft besproken, maar het niet nodig vond om het met de spelersgroep te bespreken.

Derby tegen Sparta

Terug naar het voetbal. Slot speelde als speler van Sparta Rotterdam meerdere keren de derby tegen Feyenoord. De trainer kan niet alle ontmoetingen herinneren, maar eentje wil hij er toch uitpikken.

"Ik scoorde ooit tegen Henk Timmer. Een kopbal volgens mij", doelt hij op een wedstrijd uit 2008 (2-1 winst Sparta). Als een verslaggever van ESPN hem vertelt dat hij buitenspel stond en dat het maar goed was dat er toen nog geen VAR was, schiet Slot in de lach.

"Ik kan me niet voorstellen dat ik met mijn snelheid buitenspel heb gestaan."

2008: buitenspeldoelpunt Slot in de derby tegen Feyenoord

Buiten dat doelpunt is de wedstrijd tegen Sparta niet extra speciaal voor Slot. Aankomende zondag is het volgens de trainer belangrijk om te winnen. En dan vooral de manier waarop. Dit seizoen heeft Feyenoord moeite met dominantie omzetten naar een ruime voorsprong.

"We moeten de wedstrijd eerder doodmaken, want dan is het geloof weg bij de tegenstander."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl