Robert Lewandowski weer trefzeker

Bayern München dendert in topper met 5-1 over Bayer Leverkusen heen

Bayern München heeft in de Bundesliga op imponerende wijze de topper bij Bayer Leverkusen gewonnen. Het werd liefst 5-1. Alle treffers van Bayern, dat voor de interlandperiode nog verloor van Eintracht Frankfurt, vielen in de eerste helft.

Robert Lewandowski, die drie wedstrijden niet had gescoord, pakte de draad weer op. Eerst werkte hij de bal achter zijn standbeen achter Leverkusen-doelman Lukas Hradecky en later was hij het eindstation van een fraaie aanval.

Kansenregen

Tussendoor raakte Leroy Sané de paal en stuitten Alphonso Davies en Leon Goretzka op Hradecky. Leverkusen, met de Nederlanders Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong in de basis, had niets in te brengen.

Thomas Müller en Serge Gnabry (twee goals) zorgden voor een ruststand van 5-0 en dat was voor Bayern een unicum in een uitwedstrijd in de Bundesliga.

De tweede helft kon welhaast schriftelijk worden afgedaan. Patrik Schick liet het thuispubliek een keer juichen, maar daar bleef het bij voor Leverkusen.

Bayern geloofde het wel en speelde het duel eenvoudig uit. Door de zege gaat de formatie van Julian Nagelsmann aan kop in de Bundesliga, met een punt voorsprong op Borussia Dortmund en drie op Leverkusen en SC Freiburg.