Pierre-Emerick Aubameyang

Arsenal boekt in Londense derby tegen Tottenham derde zege op rij

Arsenal heeft het Londense onderonsje met Tottenham Hotspur op overtuigende wijze gewonnen. De ploeg van Mikel Arteta stond bij rust al 3-0 voor en kwam in de tweede helft niet meer in de problemen: 3-1.

Arsenal kende een desastreus begin van de competitie met drie nederlagen en een doelsaldo van 0-9. Maar sinds de kansloze nederlaag tegen Manchester City een maand geleden (5-0) hebben 'The Gunners' de weg omhoog ingezet in de Premier League.

Dankzij de zege passeert Arsenal Tottenham op doelsaldo in de Premier League. De ploeg van Arteta staat nu tiende met negen punten.

Na minimale zeges op Norwich City en Burnley trakteerde Arsenal het eigen publiek tegen Tottenham op een heerlijke eerste helft. Na 34 minuten stond het al 3-0 dankzij doelpunten van Emile Smith Rowe, Pierre-Emerick Aubameyang en Bukayo Saka.

Eerste tegentreffer Ramsdale

Arsenal kwam na rust niet meer in de problemen. Alleen Son Heung-min deed in de slotfase nog wat terug. De aanvaller van de Spurs ontsnapte aan de aandacht van de defensie van Arsenal en schoot de bal achter doelman Aaron Ramsdale.

Het betekende het eerste tegendoelpunt voor Ramsdale, die een maand geleden voor zo'n 35 miljoen euro overkwam van Sheffield United. Sinds hij Bernd Leno verving onder de lat wist Arsenal wel alle wedstrijden te winnen.