Mohamed Salah viert zijn 100ste treffer voor Liverpool

Liverpool alleen koploper ondanks gelijkspel, City wint bij Chelsea

Liverpool is ondanks een gelijkspel de enige koploper in de Premier League geworden. De ploeg van trainer Jürgen Klopp speelde tegen Brentford met 3-3 gelijk, maar profiteerde van nederlagen van Manchester United en Chelsea.

In het eerste onderlinge competitieduel sinds 16 mei 1947 (1-1) kwam Brentford na een klein half uur spelen op 1-0 door een intikker van Ethan Pinnock. Diogo Jota kopte niet veel later de gelijkmaker binnen en na rust schoot Mohamed Salah z'n 100ste Premier League-goal voor Liverpool in de boeken: 1-2.

Vitaly Janelt scoorde uit de rebound (na een schot van Jansson op de lat) de 2-2, voordat Curtis Jones Liverpool opnieuw op voorsprong zette met een droge knal.

De nieuwkomer in Premier League gaf echter nog steeds niet op en tien minuten voor tijd maakte Yoane Wissa er van dichtbij 3-3 van.

United verrassend onderuit, eerste nederlaag Chelsea

Manchester United en Chelsea hadden Liverpool kunnen passeren op de ranglijst, maar United verloor verrassend met 1-0 van Aston Villa en Chelsea ging onderuit tegen City.

Kortney Hause kopte enkele minuten voor tijd raak uit een corner voor Villa. In blessuretijd miste Bruno Fernandes de kans op de 1-1 door een penalty huizenhoog over te schieten. Donny van de Beek bleef bij United de hele wedstrijd op de bank.

Manchester City trakteerde Chelsea op zijn eerste competitieverlies. Een goal van Gabriel Jesus bleek genoeg in de topper op Stamford Bridge: 0-1.

Opwinding bij Chelsea-spits Romelu Lukaku

De herhaling van de Champions League-finale, toen met 1-0 gewonnen door Chelsea, kon aanvankelijk maar weinig bekoren. Beide ploegen hielden elkaar in een stevige houdgreep en het was wachten op een doelpunt dat het duel open zou breken.

De ploeg van Pep Guardiola had het meeste recht op een voorsprong en die kwam er kort na rust voor City. Gabriel Jesus schoot via Jorginho de bal uit de draai binnen, na een gesmoord schot van João Cancelo.

City verzuimde daarna het duel in het slot te gooien, maar trok de zege wel over de streep.