Combinatie Veerman & Veerman blijft 'enorm belangrijk' voor Heerenveen

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen-Fortuna Sittard

sc Heerenveen heeft de sterke start van het seizoen een vervolg gegeven met een zuinige zege op Fortuna Sittard. De eerste tien minuten waren met afstand het meest opwindend en leverden ook het enige doelpunt op: 1-0.

Heerenveen begon voortvarend en was uit dode spelsituaties zeer gevaarlijk. Henk Veerman mocht twee keer koppen uit een corner van Joey Veerman. De eerste inzet was raak, de tweede ging maar net naast.

Na de treffer richtte Fortuna zich kort op, maar werd het snel een wedstrijd van een bedenkelijk niveau. Met uitzondering van korte fases na de rust. Daarin waren Benjamin Nygren, Lucas Woudenberg en Tibor Halilovic voor de Friezen nog dicht bij de tweede goal.

Derde

Door de zege stijgt Heerenveen naar plaats drie, met tien punten uit vijf duels. Fortuna Sittard blijft steken op plaats dertien, met vier punten uit evenveel duels