Bij vlagen verhitte Derby van het Noorden kent geen winnaar

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - sc Heerenveen

Een bij vlagen verhitte Derby van het Noorden heeft geen winnaar opgeleverd. FC Groningen en sc Heerenveen hielden elkaar in een wedstrijd met twee gezichten in evenwicht: 1-1.

Beide ploegen misten aardig wat spelers. Zo ontbraken Wessel Dammers (blessure) en Jørgen Strand Larsen (ziek) bij de thuisploeg en moesten de bezoekers zonder Anthony Musaba en Rodney Kongolo (allebei ziek) aantreden.

Heerenveen leek minder geraakt door de afwezigen en maakte een betere indruk voor rust. De beloning kwam na zo'n twintig minuten spelen. Tibor Halilovic schoot op aangeven van Joey Veerman raak.

Halilovic breekt het duel open met de 1-0 voor Heerenveen

De Friezen hadden met iets meer vernuft de score in de eerste helft kunnen uitbreiden, maar Groningen werd in leven gehouden.

Drie wissels in de rust

Groningen-trainer Danny Buijs was duidelijk ontevreden, bracht in de pauze liefst drie verse krachten en dat ging tevens gepaard met een tactische omzetting.

Zijn plan sorteerde effect, want Heerenveen moest ineens alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Zo trof de ingevallen Cyril Ngonge de paal.

Ngonge kon halverwege de tweede helft alsnog juichen. De Belgische aanvaller kopte een corner van Tomas Suslov binnen. Het duel stond figuurlijk in brand en Halilovic en Mike te Wierik kregen geel na een flinke opstoot.

In de slotfase moest Te Wierik na zijn tweede geel van het veld. De toegekende vrije trap werd door Joey Veerman op de paal geschoten. Zo bleef het bij 1-1.