Paul Pogba in het WK-kwalificatieduel met Oekraïne

Wereldkampioen Frankrijk laat opnieuw punten liggen in WK-kwalificatie

Frankrijk heeft opnieuw punten laten liggen in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal van 2022. De regerend wereldkampioen kwam in Kiev tegen Oekraïne niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Drie dagen eerder eindigde het duel met Bosnië en Herzegovina ook in 1-1, maar de ploeg van Didier Deschamps is in groep D wel nog steeds ongeslagen. Frankrijk staat bovenaan met negen punten uit vijf wedstrijden.

Oekraïne op voorsprong

Frankrijk domineerde in Kiev, maar Paul Pogba kopte recht in de handen van doelman Andrij Pjatov en schoot daarna nog een keer hoog over. Ook Antoine Griezmann vuurde naast en Anthony Martial wist alleen voor de keeper niet te scoren.

Dat deed Mikola Sjaporenko wel voor Oekraïne. Nadat Illya Zabarny en Andrij Jarmolenko al kansen hadden gemist, joeg Sjaporenko de bal van afstand met veel snelheid in de bovenhoek. Martial frommelde vlak na rust de 1-1 binnen.

Anthony Martial kust de bal na het maken van de gelijkmaker tegen Oekraïne

Frankrijk ging op jacht naar de winst en dat lukte een aantal keer ook bijna. Grootste kans was voor Abdoulay Diaby, maar hij raakte de paal.

In dezelfde groep rukte Finland met een 1-0 zege (doelpunt van Joel Pohjanpalo) op Kazachstan op naar de tweede plaats.

Faeröer laat Denemarken schrikken

Van de kleinere landen hield ook Faeröer de eer hoog. De eilandengroep (bijna 50.000 inwoners) boog in groep F pas enkele minuten voor tijd voor Denemarken: 0-1.

Jonas Wind in actie voor Denemarken tijdens de WK-kwalificatie voor Qatar

Denemarken had de vorige vier duels gewonnen (saldo 16-0), maar liep zich in Tórshavn stuk op de onverzettelijke Faeröerders. Nadat Kristian Jönsen vanwege een pittige overtreding was weggestuurd, scoorde Jonas Wind in de 85ste minuut alsnog met een kopbal in de uiterste hoek.

Israël boekte in dezelfde groep een 5-2 zege op Oostenrijk en steeg zo naar de tweede plaats. Oostenrijk kwam tot veel meer doelpogingen, maar Israël was (met twee treffers van Eran Zahavi) effectiever.