NOS Nieuws

Wekdienst 2/9: Laatste voorbereidingen Zandvoort • Nieuw rapport over Tata Steel

Goedemorgen! Het RIVM komt vandaag met een nieuw rapport over Tata Steel en Zandvoort verandert langzaam in een vesting voor het Formule 1-circus.

In het zuiden en oosten schijnt de zon flink, elders komen wolkenvelden voor. Het blijft droog en de temperatuur loopt op naar 18 graden aan zee tot 22 graden in het zuidoosten. De komende dagen schijnt de zon overal geregeld en het wordt langzaam nog wat warmer.

Het weer van donderdag 2 september

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het RIVM komt met een rapport over Tata Steel in IJmuiden. Omwonenden van de staalfabriek maken zich al jaren zorgen over hun gezondheid.
  • In Zandvoort worden de laatste voorbereidingen getroffen voor het Formule 1-raceweekend. Het stranddorp is veranderd in een soort vesting.
  • De Veroordeling, een film over de Deventer Moordzaak, is vanaf vandaag te zien in de bioscoop. Met Fedja van Huêt in de rol van Nieuwsuur-journalist Bas Haan, die het boek schreef waarop de film is gebaseerd.

Wat heb je gemist?

Oud-informateur Herman Tjeenk Willink is zeer kritisch op het verloop van de formatie. De onderhandelende partijen zitten na maandenlang overleg in een impasse. "Op de lange duur doet dit afbreuk aan de geloofwaardigheid van de politiek", zei Tjeenk Willink gisteravond in een interview met Nieuwsuur.

"Er moeten allerlei grote problemen worden opgelost. De relevante vraag is: hoe komen we uit deze situatie waar iedereen zo ongelukkig over is?"

Bekijk hier het hele interview met Tjeenk Willink:

Willink "mistroostig" over trage formatie

Ander nieuws uit de nacht:

Paralympische Spelen

Na het wervelende succes van de afgelopen dagen, is de medaillestorm van de Nederlandse ploeg een beetje gaan liggen. In de landenfinale van het tafeltennistoernooi veroverden Kelly van Zon en Frederique van Hoof wel de zilveren medaille. En voor het eerst in de geschiedenis is de tennisfinale in het vrouwenenkelspel geen geheel Nederlandse aangelegenheid.

Lees er meer over in de Wekdienst Tokio.

En dan nog even dit:

In Noord-Frankrijk worden drie politieagenten vervolgd nadat een grapje met een stroomstootwapen uit de hand was gelopen. Een agent die met een aantal collega's in de auto zat wilde de bestuurder "een kleine schok" geven met haar taser, vertelt haar advocaat tegen plaatselijke media. Maar de collega schrok zo dat die tegen een geparkeerde auto aanreed.

De agenten gingen er vervolgens snel van door. "Ze hadden lol en ze gedroegen zich als idioten", zegt de advocaat. Een buurtbewoner zag het ongeluk gebeuren en belde de politie.

De agent die het stroomstootwapen gebruikte, kan een celstraf krijgen voor opzettelijk wapengeweld en het in gevaar brengen van de levens van de andere inzittenden. Haar collega's worden vervolgd voor het vluchten na een ongeluk, schrijft de BBC.

Fijne donderdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl