AC Milan viert de enige treffer van de wedstrijd
NOS Voetbal

Milan opent seizoen met zege, Strootman met Cagliari gelijk tegen Zoets Spezia

In navolging van Internazionale heeft ook AC Milan de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. De nummer twee van vorig seizoen won op bezoek bij Sampdoria met 1-0.

In Genua moest Milan het nog doen zonder Zlatan Ibrahimovic. De Zweeds sterspeler is nog altijd niet hersteld van de knieblessure wat hem ook het EK kostte.

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam van de voet van Brahim Díaz. Sampdoria kreeg gaandeweg het duel wat meer kansjes, maar liet zich pas echt zien in de slotfase. Het drukte Milan ver terug en kwam via een poeier van Antonio Candreva dicht bij de gelijkmaker. Zijn inzet zeilde echter maar net naast.

Strootman vs Zoet

Even wat zuidelijker, op het eiland Sardinië, troffen oud-PSV'ers Kevin Strootman en Jeroen Zoet elkaar. Namens Cagliari maakte de 31-jarige Strootman zijn debuut. De middenvelder wordt gehuurd van Olympique Marseille, nadat hij vorig jaar al op huurbasis was uitgekomen voor Genoa. Zoet verdedigde het doel bij Spezia.

Veel plezier beleefde Strootman aanvankelijk niet aan zijn debuut. Na een uur spelen keek de thuisploeg tegen een 0-2 achterstand aan.

Zoet hield met een aantal knappe reddingen zijn doel schoon, maar kon niet voorkomen dat Cagliari binnen vijf minuten twee keer scoorde via João Pedro. Zodoende starten beide ploegen het seizoen met een gelijkspel.

Kevin Strootman in het shirt van Cagliari

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl