Edin Dzeko (m) viert zijn goal met Federico Dimarco (l) en Martin Satriano (r)
NOS Voetbal

Inter opent Serie A-seizoen met ruime zege, Dumfries debuteert

Internazionale is het seizoen in de Serie A gestart met een eenvoudige zege. De regerend kampioen van Italië walste met 4-0 over Genoa heen. Denzel Dumfries maakte in de 84ste minuut als invaller zijn debuut, Stefan de Vrij had een basisplaats.

Het vertrek van onder anderen Romelu Lukaku (naar Chelsea), Achraf Hakimi (naar Paris Saint-Germain) en trainer Antonio Conte deed fans vrezen voor verval na het kampioensjaar, maar daarvan was bij de opening van het seizoen nog weinig te merken. De ploeg van coach Simone Inzaghi speelde een goede wedstrijd.

Denzel Dumfries

De Slowaakse verdediger Milan Skriniar kopte in de zesde minuut krachtig raak uit een hoekschop van Hakan Çalhanoglu en kort daarna tekende de Turk, die overkwam van rivaal AC Milan, met een mooie krul zelf voor de 2-0.

Goals van Ivan Perisic en weer Çalhanoglu werden afgekeurd, maar de intikker van Arturo Vidal, na een fraai hakje van de Italiaanse Europees kampioen Nicolò Barella, telde wel. De 35-jarige Bosniër Edin Dzeko, de opvolger van Lukaku, bekroonde een sterk debuut met de vierde goal. Hij kopte op aangeven van Vidal hard binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl