Volleybalsters ook te sterk voor Roemenië in derde groepsduel EK

De volleybalvrouwen hebben ook hun derde groepsduel op het EK gewonnen. De ploeg van bondscoach Avital Selinger won van Roemenië, maar leverde wel voor het eerst dit toernooi een set in: 3-1 (25-12, 25-27, 25-17, 25-14).

De Nederlandse vrouwen spelen nog twee duels in de groepsfase. Dinsdagavond is Turkije de tegenstander en woensdagavond wacht Zweden. De eerste vier gaan naar de achtste finales.

6. Roemenië 3 0 2-9

De krachtsverhoudingen tussen Nederland (de nummer 8 van de wereldranglijst) en Roemenië (44ste van de wereld) werden al snel duidelijk. De Roemeense ploeg had geen antwoord op het gevarieerde aanvalsspel van Oranje en de eerste set was dan ook een prooi voor de Nederlandse vrouwen: 25-12.

In de tweede set leek Nederland op dezelfde voet verder te gaan, maar Roemenië bracht de verdediging van Oranje aan het wankelen. Een 17-14 voorsprong werd uit handen gegeven en Roemenië kreeg de eerste setpoints. Nederland wist er drie weg te werken, maar bij het vierde setpoint was het raak: 27-25.

Nika Daalderop valt aan

Mede dankzij sterke services had Nederland in de derde set al snel een voorsprong te pakken. Dit keer lukte het de Roemeense ploeg niet om zich terug te knokken en ging de set met 25-17 naar Oranje.

In de vierde set was het verzet van Roemenië gebroken. Nederland won met 25-14 en boekte zo de derde zege van dit EK.