NOS Sport

Volleybalsters beginnen EK met ruime zege op Oekraïne: 'Stap één van velen'

Volleybalsters beginnen EK met eenvoudige zege op Oekraïne

De Nederlandse volleybalsters zijn het Europees kampioenschap begonnen met een ruime overwinning op Oekraïne. Oranje won de eerste van vijf groepswedstrijden overtuigend met 3-0.

"Even in het ritme komen, de sporthal leren kennen, het goede gevoel vinden en vanuit hier verder", concludeerde aanvoerder Anne Buijs na afloop bij Langs de Lijn En Omstreken.

Ze toonde zich realistisch. "De echte uitdagingen moeten nog komen. We weten nog niet precies waar we staan, dus daar gaan we achter komen."

Gretig begin

De Nederlandse ploeg, deze zomer niet actief op de Olympische Spelen, was van meet af aan gretig. Binnen vijf minuten stond er een 9-2 voorsprong op het bord. Alles klopte in die eerste set: de service, de blokkering en ook in de rally's was het team van coach Avital Selinger superieur.

Oekraïne had ook in de volgende sets geen antwoord op het geweld van Oranje, dat zegevierde met 25-17, 25-12 en 25-22. Het winnende punt werd binnengeslagen door de achttienjarige Elles Dambrink, die afgelopen voorjaar in de Nations League doorbrak bij Oranje.

Nederland, Europees kampioen in 1995, toonde met het aanvallende spel dat het dit EK tot een van de favorieten mag worden gerekend. Op het vorige EK werd Nederland door Turkije uitgeschakeld in de kwartfinales.

Bekijk hieronder een voorbeschouwing op het toernooi met bondscoach Selinger en routinier Anne Buijs:

Bondscoach Selinger hoopt dat volleybalsters kwartfinales kunnen halen op EK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl