Cristiano Ronaldo baalt

VAR verhindert winnende goal Ronaldo, die nog altijd dreigt te vertrekken

Het was zondagavond de avond van Cristiano Ronaldo in Udine.

Juventus-trainer Massimiliano Allegri zette de 36-jarige Portugees tegen Udinese (2-2) op de bank in het openingsweekeinde van de Serie A. Het voedde geruchten over een vertrek uit Turijn. En toen werd zijn winnende goal ook nog eens afgekeurd. Drama compleet.

Volgens Italiaanse media had Ronaldo zelf verzocht om een plek op de bank, omdat hij zou azen op een transfer. Vice-voorzitter Pavel Nedved van Juventus ontkende ten stelligste dat een transferverzoek te maken had met de reservebeurt van Ronaldo.

"Ik kan bevestigen dat Ronaldo dit seizoen bij Juventus blijft", zei Nedved. Ronaldo was niet de enige grote naam op de bank. Ook Giorgio Chiellini, Manuel Locatelli (overgekomen van Sassuolo) en Federico Chiesa moesten het doen met een invalbeurt.

Cristiano Ronaldo denkt Juventus aan de winst te helpen

Coach Allegri, die deze zomer terugkeerde bij Juventus, zei zaterdag dat hij van Ronaldo de garantie had gekregen dat hij zou blijven. "Ronaldo heeft mij verteld dat hij blijft, laat ik daar duidelijk over zijn. Ik heb geruchten in de kranten gelezen, maar er was nooit de wil van zijn kant om Juventus te verlaten", zei Allegri.

Blunders Szczesny kosten Juve de kop

Zonder Ronaldo op het veld, en met onder anderen Matthijs de Ligt, waren de bezoekers voor de rust superieur. Paulo Dybala maakte de 1-0 en Juan Cuadrado, die de Nederlandse Udinese-aanvoerder Bram Nuytinck dolde, schoot de 2-0 binnen.

Na rust was Juve-doelman Wojciech Szczesny echter de weg kwijt. Hij veroorzaakte een penalty, die werd benut door Roberto Pereyra, en schonk Udinese na dom balverlies ook de 2-2 van Gerard Deulofeu.

Teleurstelling bij Juventus, vreugde bij Udinese

Ronaldo kwam in de 60ste minuut in de ploeg voor Álvaro Morata en leek zijn club in de extra tijd alsnog de zege bezorgen. Zijn krachtige kopbal na een voorzet Federico Chiesa werd echter afgekeurd vanwege buitenspel.

Als Ronaldo inderdaad voor een vertrek staat, werd een mooi vaarwel hem door de neus geboord door de VAR.

Mourinho wint met Roma

José Mourinho hield aan zijn eerste competitieduel als trainer van AS Roma drie punten over. De ploeg van de 58-jarige Portugees won thuis met 3-1 van Fiorentina. Rick Karsdorp speelde de hele wedstrijd voor Roma.

Ook Napoli begon het seizoen met een overwinning. De nummer vijf van het afgelopen seizoen won met 2-0 van het gepromoveerde Venezia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl