Nadal tijdens zijn partij tegen Harris in Washington, waar hij ook al last had van zijn voet
NOS Sport

Complete 'grote drie' in lappenmand: Nadal meldt zich af in Toronto

Rafael Nadal heeft zich afgemeld voor zijn partij in de tweede ronde van het Masterstoernooi in Toronto. De als tweede geplaatste Spanjaard zou het in Canada opnemen tegen de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris, maar hij heeft nog te veel last van een blessure aan zijn linkervoet.

"Ik heb deze blessure nu al een aantal maanden. Het is geen fijne situatie na al het succes dat ik hier heb beleefd", zei de Spanjaard die het toernooi van Toronto vijf keer op zijn naam schreef. "Ik keer nu terug naar Mallorca en moet een manier vinden om beter te worden. Met deze pijn lukt het me niet om met plezier te tennissen."

Vanwege de blessure meldde Nadal zich in juni ook al af voor Wimbledon en de Olympische Spelen. Vorige week maakte hij zijn rentree in Washington, maar ook daar had weer hij last van zijn voet. Nadal won in Washington van de Amerikaan Jack Sock, maar verloor van dezelfde Harris.

Ook Djokovic en Federer langs de kant

Door de afmelding van Nadal zit de complete traditionele 'grote drie' nu in de lappenmand.

Novak Djokovic na zijn verloren partij om olympisch brons in Tokio

Novak Djokovic meldde zich dinsdag af voor het masterstoernooi van Cincinnati (16 augustus) omdat hij nog niet voldoende is hersteld van de Olympische Spelen. De nummer een van de wereld richt zich volledig op de US Open (30 augustus). In New York kan hij zijn vierde grandslamtitel van 2021 behalen.

Eerder meldde ook Roger Federer zich al af voor Cincinnati. De 40-jarige Zwitser heeft te veel last van een knieblessure om in actie te kunnen komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl