Novak Djokovic in actie op de Spelen
NOS Sport

Titelverdediger Djokovic meldt zich af voor masterstoernooi Cincinnati

Tennisser Novak Djokovic heeft zich afgemeld voor het masterstoernooi van Cincinnati. De twintigvoudig grandslamwinnaar is nog niet voldoende hersteld van de Olympische Spelen.

Djokovic liet via Twitter weten dat het jaar tot nu toe, van de Australian Open tot en met de Olympische Spelen, fysiek behoorlijk belastend is geweest.

Vorig jaar was de Serviër, die in Tokio in de halve finales werd uitgeschakeld door de Duitser Alexander Zverev en vervolgens ook naast olympisch brons greep, nog de winnaar van het toernooi in Cincinnati.

Hij richt zich nu volledig op de US Open, dat op 30 augustus begint. Djokovic kan in New York zijn vierde grandslamtitel van 2021 behalen.

De 34-jarige Djokovic is op het Amerikaanse grandslamtoernooi als eerste geplaatst. Hij kan de eerste speler sinds Rod Laver in 1969 worden die in één jaar de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open wint.

Ook geen Federer in Cincinnati

Eerder meldde ook Roger Federer zich af voor het toernooi in Cincinnati, dat op 16 augustus begint. De 40-jarige Zwitser heeft te veel last van een knieblessure om in actie te kunnen komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl