Teleurstelling bij Novak Djokovic
NOS Sport

Djokovic mist ook olympisch brons na nederlaag tegen Carreño Busta

Novak Djokovic heeft bij de Olympische Spelen naast de bronzen medaille gegrepen. Na zijn teleurstellende uitschakeling in de halve finales door de Duitser Alexander Zverev moest de nummer één van de wereld ook buigen voor de als zesde geplaatste Pablo Carreño Busta. De Spanjaard won de partij met 6-4 6-7 (6) 6-3.

Djokovic had in Japan zijn zinnen gezet op zogenoemde 'golden grand slam', winst van alle grandslamtoernooien en olympisch goud in hetzelfde jaar. De Serviër begon in de halve finales sterk tegen Zverev, maar na de winst in de eerste set met 6-1 moest hij de winst toch aan de Duitser laten.

Niet hersteld

De Serviër was zichtbaar nog niet hersteld van deze teleurstelling in de partij met Carreño Busta. Hij verloor de eerste set. In het tweede bedrijf sleepte hij er nog wel een tiebreak uit, die hij ondanks een wedstrijdpunt voor de Spanjaard won.

In de beslissende set kwam hij tot zijn grote frustratie met 3-0 achter en sloeg zijn racket kapot tegen het net. Djokovic kon zijn achterstand niet meer goed maken en verloor de derde set met 6-3.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl