NOS Voetbal

Messi iets voor Ajax? 'Dan sta ik mijn plek wel af'

Ten Hag over Messi: 'We hebben gebeld, dus we wachten af'

Ajax opent zaterdag het seizoen tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Trainer Erik ten Hag oogde ontspannen aan de vooravond van het nieuwe voetbalseizoen en had een gouden tip voor Marc Overmars nu Lionel Messi vertrekt bij FC Barcelona.

Ten Hag ziet graag voor komend seizoen nog een snelle spits komen. Na het vertrek van Brian Brobbey naar RB Leipzig en het afketsen van de transfer van Kamaldeen Sulemana heeft hij die rappe aanvaller op dit moment niet in zijn selectie rondlopen.

'We hebben gebeld'

Sinds gisteren is ene Messi transfervrij. Het contract van de Argentijn werd niet verlengd bij Barcelona en dus is hij op zoek naar een nieuwe club. Misschien iets voor Ajax? "We hebben gebeld", grapte Ten Hag. "We wachten dus nog af."

Ook Dusan Tadic speelde het spelletje mee. De aanvoerder wil met liefde zijn basisplaats afstaan als de Argentijnse superster naar Ajax zou komen. "Dan sta ik mijn plek wel af. Geen probleem."

AC Milan meldde zich deze zomer voor Tadic. Niet de minste club, maar de Serviër hoefde desondanks niet lang na te denken. "Het zijn allebei topclubs, maar Ajax is mijn droomclub. Ik heb niet lang getwijfeld om nee te zeggen."

Ajax zonder Stekelenburg en Schuurs

Ten Hag benadrukte nog maar eens dat Ajax nog vol in voorbereiding is. Op de vraag of Ajax helemaal klaar voor de start is was de trainer duidelijk.

"Geen enkel team is bij de eerste wedstrijd helemaal fit. We missen nog inhoud, we zijn nog niet op het niveau waar we willen zijn."

Ajax kan tegen PSV door blessures nog niet beschikken over doelman Maarten Stekelenburg, Perr Schuurs, Mohammed Kudus en Zakaria Labyad. Antony verblijft nog in Japan waar de Braziliaan zaterdag de olympische finale speelt tegen Spanje.

Steven Berghuis

Ten Hag verklapte wel alvast dat zomeraankopen Steven Berghuis en doelman Remko Pasveer op een basisplaats kunnen rekenen tegen PSV.

Ook Edson Álvarez is weer beschikbaar. De middenvelder verloor zondag nog de finale van de Gold Cup tegen de Verenigde Staten (1-0). "Hij behoort tot onze wedstrijdselectie en kan spelen tegen PSV", gaf Ten Hag aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl