Ryan Gravenberch viert de 3-0 tijdens de vriendschappelijke wedstrijd Ajax - Leeds United in de Johan Cruijff Arena ANP

Ajax heeft in aanloop naar de Johan Cruijff Schaal van zaterdag de oefenwedstrijd tegen Leeds United in zijn voordeel beslist. De nummer negen van de Premier League van vorig seizoen werd op een 4-0 nederlaag getrakteerd.

Na nog geen twee minuten spelen strafte Davy Klaassen een fout van verdediger Luke Ayling af. De van Feyenoord overgenomen Steven Berghuis, die in de basis begon, schoot later via een Leeds-been net naast.

De 2-0 viel door de as van het veld uit een combinatie van de ingeschoven Perr Schuurs en Dusan Tadic. Schuurs rondde af en daarmee was de koek in de eerste helft nog niet op. Ryan Gravenberch schoot vlak voor de pauze van afstand raak.

Ajax viert een van de treffers tegen Leeds United Pro Shots

In de tweede helft zagen de 25.000 fans in Amsterdam minder spektakel. Leeds leek na bijna een uur te scoren, maar Patrick Bamford trof uit een rebound de paal. Aan de andere kant bepaalde Danilo, die terugkeerde na een verhuurperiode bij FC Twente, in de slotfase de eindstand op 4-0.

Bij Ajax ontbraken overigens Nicolás Tagliafico en Maarten Stekelenburg. Zij kampen met lichte klachten en zijn nog onzeker voor het treffen met PSV van zaterdag.

Danilo viert zijn treffer tegen Leeds United ANP

Trainer Erik ten Hag benadrukte na afloop dat het voorbereidingsvoetbal is en dat je door de uitslag heen moet kijken. "Ik heb veel goede dingen gezien over twee wedstrijden", refereerde de coach ook aan de oefenwedstrijd van woensdagmiddag, waar een elftal van jonge spelers van Ajax een elftal van Leeds United met 3-1 versloeg. "Heel veel dingen gingen goed, zoals de uitvoering van de speelwijze zoals we die graag willen zien", aldus de trainer bij Ziggo.

"Onze uitvoering vraagt om een hoge intensiteit en dan moet je superfit zijn." Ten Hag kijkt uit naar het treffen met PSV van aanstaande zaterdag. "Ik heb een energiek PSV gezien dat qua fitheid verder is dan wij. Dus daar moeten wij iets tegenover stellen, want we willen die wedstrijd winnen."

STER reclame