NOS Voetbal

Til opnieuw grote man bij winnend Feyenoord: twee goals tegen Luzern

Feyenoord op rozen na ruime uitzege op FC Luzern

Zo moeizaam als Feyenoord zich in de tweede ronde van de Conference League wist te ontdoen van het nietige FC Drita, zo glorieus zijn de Rotterdammers begonnen aan de derde schifting. Bij FC Luzern werd met 3-0 gewonnen, met opnieuw twee treffers van Guus Til, die Feyenoord vorige week bijna hoogstpersoonlijk langs de Kosovaren had geholpen.

Met nieuwkomer Gernot Trauner centraal in de verdediging - en daardoor Leroy Fer op de bank - kende Feyenoord na een eerste Zwitserse speldenprik een vliegende start door al na negen minuten op voorsprong te komen. De door Marcos Senesi met een prachtpass diep gestuurde Luis Sinisterra legde de bal terug op Til, die met een strak schot de hoek vond.

De treffer bracht de Rotterdammers het nodige zelfvertrouwen. Het energiek ogende Feyenoord hield de Zwitsers eenvoudig in bedwang en bleef alert op eigen kansen om tot aanvallen te komen.

Vijfde Conference League-doelpunt

Zoals in de 39ste minuut toen Alireza Jahanbakhsh een vlammend schot losliet, dat Luzern-doelman Vaso Vasic niet onder controle kreeg. Til, net niet buitenspel, was er in de rebound als de kippen bij om zijn tweede doelpunt van de avond en vijfde in de Conference League te laten aantekenen.

Guus Til heeft gescoord voor Feyenoord

Een minuut later hakte spits Brian Linssen naar Sinisterra, die zich ontdeed van de doelman, maar daarna tevergeefs voor eigen succes ging in plaats van de bal aan een vrijstaande medespeler te gunnen.

Na de pauze veranderde er weinig aan het speelbeeld en deed Feyenoord zich tekort door de geboden ruimte onvoldoende te benutten. Linksback Tyrell Malacia dwong Vasic met een schot met rechts nog wel tot een redding.

Oud-Feyenoorder Wehrmann valt in

Kort daarop maakte Jordy Wehrmann zijn entree bij FC Luzern. De 22-jarige Hagenaar voetbalde vanaf zijn zevende bij Feyenoord maar tekende na een verhuurperiode van een half jaar deze zomer bij de Zwitsers. Het was niet per se zijn verdienste, maar prompt werd de thuisploeg gevaarlijk met afstandsschoten van de middenvelders Marvin Schulz en Filip Ugrinic.

Het kon Feyenoord niet van z'n stuk brengen. Na een doorkopbal van Trauner had Linssen de bal voor het inschieten, maar hij schoof de bal net naast. Ook Orkun Kökcü, Sinisterra en invaller Róbert Bozeník slaagden er niet in een fraaie kans te verzilveren.

Totdat doelman Vasic een handje ging helpen. Na een terugspeelbal liet hij de bal van zijn voet schieten, geschutter waarvan Sinisterra dankbaar profiteerde: 0-3. Volgende week is de return in De Kuip.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl