NOS Sport

Wilhelmus klinkt voor gouden Hassan: 'Echt gaaf, niks is beter dan dit'

Wilhelmus klinkt voor Hassan: 'Niks is beter dan dit'

Het Wilhelmus klonk in het Olympisch Stadion van Tokio en de Nederlandse driekleur wapperde hoog. Voor het eerste Nederlandse atletiekgoud op de Olympische Spelen sinds 1992. Voor Sifan Hassan, de overtuigende winnares van de 5.000 meter.

Hassan werd in 2019 in Doha wereldkampioen op de 1.500 en de 10.000 meter, maar deze gouden plak voelt anders. "De mooiste van allemaal", zei Hassan na afloop. "Deze is echt gaaf. Niks is beter dan dit."

Kijk hieronder naar het volledige interview met Sifan Hassan na het ontvangen van haar gouden medaille.

Hassan: 'Ik droom van drie gouden medailles'

Zwaar was het fysiek wel, erkent Hassan, de maandag met een val op de 1.500 meter, een zware finale op de 5.000 meter en weinig nachtrust. "Ik had mezelf beloofd om vroeg te gaan slapen en te focussen op de 1.500 meter, maar dat kan niet na een gouden medaille. Ik heb maar twee uur geslapen."

'Droom van drie gouden medailles'

Aan de andere kant is er met het winnen van de 5.000 meter ook een last van haar schouders afgevallen. Nu wil Hassan meer: "Ik droom van drie gouden medailles."

De 28-jarige Hassan krijgt nog twee kansen om het Wilhelmus te laten klinken in het atletiekstadion, op de 1.500 meter en de 10.000 meter.

Ze loopt op woensdag 4 augustus om 12.00 uur de halve finale van de 1.500 meter en op zaterdag 7 augustus volgt om 12.45 uur haar jacht op het goud op de 10.000 meter.

Hassan is de eerste atlete die deze drie olympische loopafstanden combineert en het winnen van de drie onderdelen zou helemaal een unieke prestatie zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl