NOS Sport

Wekdienst Tokio: BMX-succes en deze Nederlanders komen nog in actie

In Wekdienst Tokio blikken we iedere ochtend kort terug op de afgelopen olympische nacht en vooruit naar het resterende dagprogramma van de Nederlandse olympiërs.

Na twee nachten met medailles leek Nederland een teleurstellende zevende olympische dag te beleven. Maar toen waren daar BMX'ers Niek Kimmann en Merel Smulders. Kimmann won op sensationele wijze goud en Smulders, het jongere zusje van Laura, snelde verrassend naar brons.

Kijk hier de finales van het BMX en de reacties van Kimmann en Smulders:

Op het water veranderde de situatie voor zeilster Marit Bouwmeester volledig. Na de valse start van gisteren leek een medaille ver weg, maar vrijdag vocht ze zich terug in de race.

Het succes van de BMX'ers en Bouwmeester kon Nederland wel gebruiken, want verder was er weinig te juichen.

De roeiers van de Holland Acht waren kansloos in de finale, beachvolleybalsters Meppelink en Keizer werden uitgeschakeld en judoka Henk Grol verloor in de tweede ronde al na 25 seconden. Weg olympische droom.

Ook judoka Tessie Savelkouls ging onderuit in de tweede ronde en Femke Heemskerk eindigde als zesde in de finale van de 100 meter vrije slag. Toch leverde dat bij zowel Savelkouls als Heemskerk een trots gevoel op.

Naar huis

De nacht begon met goed nieuws voor Candy Jacobs.

De skateboardster mocht na tien dagen het quarantainehotel verlaten en vertrok direct naar het vliegveld om terug te keren naar Nederland.

Dagprogramma

Na de lunch is het tijd voor een kraker in de kwartfinales van het voetbaltoernooi. De Oranjevrouwen van bondscoach Sarina Wiegman nemen het om 13.00 uur op tegen de VS, in een reprise van de WK-finale van 2019.

Verder komen op de zevende dag van de Spelen de Nederlandse hockeymannen (tegen Duitsland), Sifan Hassan op de 5.000 meter, schoonspringster Inge Jansen en kogelstootster Jessica Schilder in actie.

De NOS biedt tijdens de Olympische Spelen op NPO 1 en op de stream een olympisch totaalprogramma aan. Sommige onderdelen of wedstrijden laten we van begin tot einde live zien, maar er kan ook tussen de diverse sporten worden geschakeld.

We hebben niet de rechten om naast het totaalprogramma extra livestreams aan te bieden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl