NOS SportAangepast

Badmintonster Piek wint met Seinen wél dubbelpartij, na slecht begin met Tabeling

De Nederlandse badmintonsters Selena Piek en Cheryl Seinen zijn hun olympische toernooi goed begonnen. In de dubbelpartij tegen de Canadese vrouwen Rachel Honderich en Kristen Tsai kwamen ze goed terug van een game achterstand: 16-21, 21-14 en 21-15.

Piek en Seinen kwamen stroef op gang. Piek verspeelde de eerste game mede door onnodige fouten. Daarna ging de motor aan bij de nummer 17 van de wereld. Het duo verzilverde nu wel zijn service.

De Nederlandse vrouwen drukten door en wonnen de tweede game van de Canadezen, 24ste op de wereldranglijst. Piek en Seinen, goed voor brons op het EK dit jaar, speelden vervolgens als bevrijd en wonnen ook de derde game.

Robin Tabeling en Selena Piek in actie tegen Seo Seung-jae en Chae Yu-jung

Het was al het tweede optreden van Piek op de eerste dag van de Olympische Spelen in Tokio. 's Ochtends trad ze aan in het gemengd dubbelspel met Robin Tabeling.

In die partij ging Piek met haar partner onderuit tegen de nummer zes van de wereld, het Zuid-Koreaanse duo Seo Seung-jae/Chae Yu-jung. De gamestanden waren 21-16, 15-21 en 11-21.

Piek en Tabeling bogen vorig jaar op de All England in de kwartfinales ook al voor de Zuid-Koreanen (16-21, 19-21). Ditmaal had het koppel een prima start, maar hoe verder de partij vorderde, hoe beter de Zuid-Koreaanse linkshandigen werden. Met name de smashes van Seo waren dodelijk.

Resterend programma

Zondag wacht een duel tegen de Chinese wereldkampioenen Zheng Si Wei en Huang Ya Qiong. Daarna volgt nog een duel met het Egyptische duo Adham Hatem Elgamal/Doha Hany. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de kwartfinales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl