Stina Blackstenius viert haar goal tegen de VS

Olympisch voetbaltoernooi begint met enorme stunt: Zweden vernedert VS

Het olympische voetbaltoernooi is begonnen met een daverende verrassing. De Amerikaanse voetbalsters, regerend wereldkampioen, moesten in hun openingswedstrijd een zware nederlaag incasseren tegen Zweden: 0-3.

Team USA was al 44 wedstrijden ongeslagen en prolongeerde twee jaar geleden in Frankrijk de wereldtitel. Met sterren als Alex Morgan en Megan Rapinoe zijn de Amerikanen topfavoriet om ook de olympische titel te pakken, maar er is duidelijk nog werk aan de winkel.

Bij rust leidde Zweden met 1-0 door een goal van Stina Blackstenius, na rust scoorde Blackstenius nog een keer en kopte Lina Hurtig de 3-0 binnen.

Uitgerekend Zweden

Bij de Spelen van Rio de Janeiro in 2016 werden de Amerikaanse vrouwen in de kwartfinales na strafschoppen uitgeschakeld door Zweden. In de finale verloor Zweden toen van Duitsland.

De Amerikaanse voetbalsters pakten op de Olympische Spelen vier keer goud (1996, 2004, 2008 en 2012) en een keer zilver (2000).