De kabelbaan werd speciaal gebouwd voor de Floriade
In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS Nieuws

Floriade mag kabelbaan openen voor bezoekers

De Floriade mag de kabelbaan die is aangelegd voor de wereldbouwtentoonstelling openen voor publiek. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland vandaag bepaald.

Twee inwoners van Almere waren het niet eens met de komst van de kabelbaan en stapten naar de rechter. Volgens hen zijn de procedures voor de vergunning niet goed gevolgd. Hoewel van de juiste volgorde is afgeweken tijdens de procedure - de baan werd gebouwd nog voordat de vergunning werd verleend - gaat de rechter daar niet in mee. Achteraf zijn immers alsnog de juiste papieren geregeld.

Daarnaast ging de rechter ook niet mee in de bezwaren over verkeersveiligheid en de uitstoot van stikstof.

850 meter lang

De kabelbaan op het terrein van de Floriade is 850 meter lang, heeft zeven masten en kruist de A6. In totaal hangen er 34 cabines aan met zitplaatsen voor tien mensen. Bezoekers krijgen vanuit de cabines op twintig meter hoogte uitzicht op de wereldbloemententoonstelling zelf en op een groot deel van Almere.

De organisatie van de Floriade zei vorige week de baan komende zaterdag voor het eerst te willen openen voor publiek, schrijft Omroep Flevoland. De Floriade start volgend jaar april.

Advertentie via Ster.nl