NOS SportAangepast

Beachduo Boermans/De Groot blijft ongeslagen in Gstaad en grijpt titel

Boermans en De Groot verbazen met viersterrentitel in Gstaad

De beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben hun eerste finaleplaats bij een viersterrentoernooi op de World Tour bekroond met de titel. Het als vijftiende geplaatste duo rekende in Gstaad af met de Qatarezen Cherif Younnousse en Ahmed Tijan: 23-21, 19-21, 15-10.

De Nederlanders hadden eerder op de zaterdag al een primeur beleefd door zich voor het eerst voor de eindstrijd te plaatsen middels een zege op de Russen Nikita Lijamin en Taras Myskiv: 21-17, 21-15.

Ongeslagen

De ongeslagen Boermans en De Groot boekten in de groepsfase ook al een overwinning op Younnousse en Tijande. In de finale namen ze halverwege de eerste set vier punten afstand, een marge die lang standhield, maar op setpoint stokte de productie. De Qatarezen kwamen langszij. Dankzij een blok van Boermans werd de set alsnog binnengesleept.

In set twee waren de rollen omgedraaid: nu slaagde het Nederlandse koppel erin zich vanaf 17-20 terug te knokken tegen Younnousse en Tijande, wier wieg stond in respectievelijk Senegal en Gambia. Het werd zelfs 20-20, zo leek het, maar bij nadere bestudering van de beelden bleek De Groot een netfout te hebben gemaakt.

Cherif Younosse en Stefan Boermans vechten het uit aan het net

Die domper werkte niet lang door. Dankzij een ace van de 21-jarige De Groot en een blok van de vijf jaar oudere Boermans, die zich aan het net ontpopte tot ware kwelgeest voor de als tweede geplaatste Qatarezen, sloegen de Nederlanders in set drie al snel een beslissend gat.

Niet naar Tokio

Boermans en De Groot hebben zich de afgelopen periode niet weten te kwalificeren voor de Olympische Spelen. In Tokio zijn drie Nederlandse duo's actief: Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen, Raïsa Schoon/Katja Stam en Sanne Keizer/Madelein Meppelink.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl