Nycke Groot baalt

Handbalsters beleven slechte generale in 'uitzwaaiduel' voor Tokio

De Nederlandse handbalsters hebben hun laatste oefenwedstrijd voor de Olympische Spelen verloren van Zweden. In de Maaspoort in Den Bosch ging de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade met 23-28 onderuit.

Oranje had in het drielandentoernooi op vrijdag nog een 30-29 zege geboekt op olympisch kampioen Rusland, maar tegen Zweden was het Nederlandse team niet opgewassen.

Tegen de Russinnen keek Oranje zeven minuten na rust nog tegen een 17-25 achterstand aan, maar slaagde de ploeg er wel in om de wedstrijd nog om te buigen en in winst om te zetten. Ook tegen Zweden ging het lange tijd niet naar behoren. Zo stond er na de eerste helft een stand van 17-9 in het voordeel van Zweden op het bord.

Gat niet meer gedicht

Dit keer kon Nederland het tij echter niet meer keren. Na rust ging het weliswaar een stuk beter bij Oranje, maar het gat met Zweden werd niet veel kleiner. Uiteindelijk werd het verschil teruggebracht tot vijf punten.

Nederland begint op 25 juli aan de Olympische Spelen in Tokio met een wedstrijd tegen gastland Japan.