De Belgische ploeg druipt af na de nederlaag tegen Italië
NOS Voetbal

Belgische kranten: 'Ciao, gouden voetbalkinderen' en 'tand des tijds in selectie'

Met een "Ciao, gouden voetbalkinderen" begeleidt Het Laatste Nieuws met leedwezen de uitschakeling van de Belgische voetbalploeg bij het EK. De nederlaag van vrijdagavond in de kwartfinales tegen Italië (2-1) is hard aangekomen. "Het is gedaan. Nog voor het enthousiasme goed en wel op gang was gekomen in België."

De conclusie is bovendien niet mals. "De Rode Duivels waren in München niet fris, niet scherp en niet speels genoeg. De tand des tijds in deze selectie."

Teleurstelling bij Belgische supporter na de uitschakeling

Ook Gazet van Antwerpen had gezien dat België, net als het hele EK eigenlijk, zijn beste niveau niet had weten aan te tikken, al vormde de 19-jarige buitenspeler Jérémy Doku een positieve uitzondering. "De Belgen misten de lef, overgave en sluwheid van de Italianen om net als bij het WK van 2018 de halve finales van een groot toernooi te bereiken.

Bij het WK van 2014 en EK van 2016 was het ook al over na de kwartfinales. "Weer niet!", treurde De Standaard dan ook na de "zinderende partij voetbal waarin de Rode Duivels in München strijdend ten onder gingen. Dit had nochtans hét jaar moeten zijn dat België de felbegeerde beker mee naar huis mocht nemen."

Teleurstelling bij Belgische supporter na de uitschakeling

"Maar na een ware rollercoaster van emoties, waarbij wanhoop en hoop elkaar afwisselden, konden de Rode Duivels het (weer) niet waarmaken. Daar kon ook het koningskoppel Kevin De Bruyne-Romelu Lukaku niets aan veranderen. Zij botsten in de Allianz Arena op een scherp counterend Italië en een imponerende Gianluigi Donnarumma (22) in het doel."

Over een jaar herkansing

De krant blijft zitten met de bittere nasmaak van 'net niet', maar heeft de moed nog niet opgegeven. "Op papier verdient deze gouden generatie beter dan een uitschakeling in de kwartfinales. Maar in de praktijk blijkt het o zo moeilijk om die verdiende prijs te pakken. Gelukkig is over iets meer dan een jaar al een herkansing", wordt hoopvol vooruitgeblikt naar het WK in ­Qatar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl