NOS Voetbal

Weer geen prijs voor België: 'Het is het verhaal van net niet'

Courtois na pijnlijke nederlaag tegen Italië: 'Verhaal van vandaag is net niet'

Ook deze hoofdprijs gaat aan een sterke generatie Belgen voorbij. "Het komt hard aan, dit is een tik", reageert doelman Thibaut Courtois snel na de uitschakeling in de kwartfinales van het EK. Italië was in München met 2-1 te sterk.

"We begonnen goed en kregen zelfs twee kansen", gaat de sluitpost van Real Madrid verder. "Daarna sloegen zij toe met twee doelpunten. De eerste gaven we weg. Vlak voor rust komen wij dan terug. Ik dacht, na de hervatting komen we nog wel gelijk en dan zien we verder. Maar het zat er niet in. Het was het verhaal van net niet."

De Bruyne: 'Medische staf heeft mirakel verricht'

Kevin De Bruyne was al blij dat hij had kunnen meedoen. "Ik kwam geblesseerd naar dit toernooi en raakte vervolgens weer geblesseerd", zei hij tegen Sporza. "Het waren voor mij vijf rare weken. Achteraf moet ik zeggen dat het mooi was dat ik nog een paar keer kon spelen. De medische staf heeft een mirakel verricht."

Kevin De Bruyne treurt na de nederlaag tegen Italië

Na het oplopen van een enkelblessure in de achtste finale tegen Portugal was het lang onzeker of De Bruyne in actie kon komen. "Ik voelde heel veel druk om te spelen", zegt de international nog. "Ik heb er alles aan gedaan om de ploeg te helpen: voor 100 procent en zelfs meer."

Vertonghen: 'Gemiste kans'

Evenals vijf jaar geleden bij de EK in Frankrijk zijn de kwartfinales het eindstation voor de Rode Duivels. Toen won Wales met 3-0. De Bruyne: "Maar we zijn niet vernederd geweest zoals tegen Wales. We hebben verloren na een minimaal verschil."

Thibaut Courtois weet dat het EK erop zit

Een volgend EK zit er mogelijk niet in voor meerdere Belgen. "Drie jaar is lang, ja", zegt Courtois. "Maar eerst komen de Nations League en het WK eraan. Daar ligt onze focus nu."

"Dit doet pijn", zei aanvoerder Jan Vertonghen. "Het is een grote teleurstelling. Net als de vorige toernooien ga ik hierop terugkijken als een gemiste kans."

Bekijk de samenvatting van België-Italië:

Bekijk de samenvatting van België - Italië (1-2)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl