Kiki Bertens in actie op Wimbledon in 2019

Bertens tegen Kostjoek bij laatste Wimbledondeelname, zware loting voor Griekspoor

Kiki Bertens speelt in de eerste ronde van haar laatste deelname aan Wimbledon tegen de Oekraïense Marta Kostjoek. Het is de eerste ontmoeting tussen de twee. Bertens kondigde vorige week haar afscheid aan.

Arantxa Rus werd gekoppeld aan Maria Sakkari, die onlangs nog de finale op Roland Garros haalde. Rus verloor haar twee eerdere partijen van de Griekse.

Lesley Pattinama-Kerkhove kwalificeerde zich na 2019 opnieuw voor het hoofdschema. De 29-jarige Zeeuwse maakt zich op voor een duel met de Russische veterane Svetlana Koeznetsova, die zondag haar 36ste verjaardag viert.

Barty en Serena Williams

De als eerste geplaatste Ashleigh Barty gaat spelen tegen de Spaanse Carla Suárez Navarro, die eerder dit jaar genezen werd verklaard van lymfeklierkanker. Zevenvoudig kampioene Serena Williams krijgt te maken met Aljaksandra Sasnovitsj uit Wit-Rusland.

Bij de mannen trof Tallon Griekspoor het niet. De Nederlander, die donderdag na een 0-2 achterstand in sets alsnog zijn derde en laatste kwalificatieronde won, speelt tegen de als vierde geplaatste Alexander Zverev.

Het is na de Australian Open van 2020 de tweede keer dat Griekspoor zijn opwachting maakt in het hoofdschema van een grandslamtoernooi.

Derde keer hoofdtoernooi

Botic van de Zandschulp, die ondanks zijn nederlaag in derde kwalificatieronde als lucky loser het hoofdtoernooi bereikte, ontmoet de Franse qualifier Grégoire Barrère.

De Veenendaler werkte zich dit jaar ook met succes door het kwalificatietoernooi van de Australian Open en Roland Garros.

Titelhouder Novak Djokovic (1) opent het toernooi tegen de Britse wilcardspeler Jack Draper. Roger Federer (6) krijgt te maken met de Fransman Adrian Mannarino.

Minimaal vijf Nederlanders

Het is voor het eerst sinds de Wimbledon-editie van 2013 dat er minimaal vijf Nederlanders aan het enkelspel deelnemen op een grandslamtoernooi. Toen waren dat Bertens, Rus, Michaëlla Krajicek, Robin Haase, Thiemo de Bakker en Igor Sijsling.

De 134ste editie van Wimbledon begint maandag en duurt tot en met zondag 11 juli. De organisatie heeft het dagschema nog niet bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl