Stanley Menzo is interim-bondscoach van Aruba
NOS Voetbal

Aruba hard onderuit tegen Canada, Suriname moet winnen in WK-kwalificatie

Drie dagen na de eerste overwinning in bijna drie jaar, is Aruba in de WK-kwalificatie hard onderuit gegaan tegen Canada. Met interim-bondscoach Stanley Menzo op de bank verloor de Arubaanse ploeg in Florida met 7-0 van de Canadezen, die aan kop gaan in de kwalificatiepoule.

Bij rust stond het al 3-0 voor Canada, dat in de WK-kwalificatiereeks ook al ruime zeges op Bermuda (5-1) en de Kaaimaneilanden (0-11) boekte. Bij Canada stond de in Nederland geboren Frank Sturing van FC Den Bosch in de basis. Aruba verscheen met Joshua John (VVV-Venlo) en Terence Groothusen (Alemannia Aachen) aan de aftrap.

Canada en Suriname strijden om eerste plaats

Interim-bondscoach en technisch directeur Menzo wist voor de wedstrijd al dat groepswinst er niet meer in zat. Canada en Suriname strijden in de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) tegen elkaar om de winst in de groep, die recht geeft op een plaats in de volgende ronde van de kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar.

Suriname, waar Dean Gorré aan het roer staat, moet van Canada winnen om het enige ticket naar de volgende ronde te grijpen. Canada heeft vanwege het betere doelsaldo genoeg aan een gelijkspel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl