Patrick Kluivert ANP

Curaçao heeft ook zijn derde wedstrijd in het WK-kwalificatietoernooi gewonnen. In Guatemala-Stad won de ploeg van bondscoach Patrick Kluivert met maar liefst 8-0 van de Britse Maagdeneilanden.

Binnen dertig minuten stond het al 6-0 voor Curaçao, dat met veel bekende namen uit de eredivisie aan de wedstrijd begon.

Brandley Kuwas (bekend van Excelsior en Heracles) opende de score, waarna Michaël Maria (voormalig FC Twente), Leandro Bacuna (oud-FC Groningen) en Charlison Benschop (onder andere voormalig AZ en FC Groningen) kort achter elkaar scoorden. Maria en Benschop waren beiden twee keer trefzeker.

In de tweede helft maakte invaller Kenji Gorré (zoon van Dean, die bondscoach is van Suriname) er met twee treffers 8-0 van voor Curaçao.

Curaçao gaat aan de leiding in groep C van de CONCACAF, de federatie voor Noord- en Midden-Amerika. De weg naar het WK in Qatar is echter nog ingewikkeld voor de ploeg van Kluivert.

Na deze eerste ronde spelen de groepswinnaars twee knock-outduels om een plek te bemachtigen voor de derde ronde, waarin ook Honduras, de Verenigde Staten, Costa Rica, Mexico en Jamaica zullen aansluiten. De beste drie landen plaatsen zich vervolgens voor het WK, de nummer vier kan zich via intercontinentale play-offs ook nog kwalificeren.

Stand groep C

1. Curaçao 3-9 (+14)
2. Guatemala 3-9 (+14)
3. Cuba 3-3 (3)
4. Saint Vincent en de Grenadines 3-3 (-12)
5. Britse Maagdeneilanden 4-0 (-19)

STER reclame