Chris Froome
NOS Wielrennen

Worstelende Froome pessimistisch over Tour-kansen, deelname nog onzeker

Chris Froome verwacht niet dat hij tijdens de komende Tour de France een rol van betekenis kan gaan spelen, mocht hij aan de start verschijnen. De viervoudig winnaar denkt meer tijd nodig te hebben om op zijn oude niveau terug te keren.

Dat liet de 36-jarige Brit voorafgaand aan de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné weten. Froome crashte twee jaar geleden in voorbereiding op die rittenkoers en brak bij de val zijn dijbeen, elleboog en meerdere ribben.

Froome, momenteel rijdend voor Israel Start-Up Nation, speelt sinds zijn rentree in februari 2020 nauwelijks een rol meer in het profpeloton.

"Ik praat niet over het winnen van de Tour. Ik ben gefocust op het terugkeren op mijn oude niveau en doe dat stap voor stap. Ik weet waar ik vandaan kom. Een jaar geleden zat ik al op de fiets voordat ik ook maar fatsoenlijk kon lopen."

In het Critérium du Dauphiné werd Froome woensdag tijdens de individuele tijdrit over 16,4 kilometer ingehaald door de Duitser Nils Politt.

Vandaag moest Froome al vroegtijdig passen tijdens de heuvelrit van Saint-Chamond naar Saint-Vallier. Hij kwam op ruim drie minuten binnen van etappewinnaar Geraint Thomas.

De Tour de France, door Froome in 2013, 2015, 2016 en 2017 gewonnen, begint op 26 juni in Brest. Zijn team Israel Start-Up Nation is er nog niet uit of Froome meegaat naar Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl