Wielrenner Aleksej Loetsenko heeft verrassend de tijdrit in het Critérium du Dauphiné op zijn naam geschreven.

Loetsenko verrast met tijdritzege in Dauphiné, Kelderman sluipt naar vijfde plaats Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Kazach van Astana greep in de vierde rit wel net naast de leiderstrui. De Oostenrijker Lukas Pöstlberger hield in het algemeen klassement dankzij een sterke tijdrit een seconde over op Loetsenko.

De 28-jarige Loetsenko legde het heuvelachtige parcours van 16,4 kilometer 8 seconden sneller af dan zijn Spaanse ploeggenoot Ion Izagirre. De Deen Kasper Asgreen (Deceuninck Quick-Step) eindigde als derde (+9).

Wilco Kelderman, die in de derde etappe ook al knap naar de vijfde plaats sprintte, reed nu naar de vierde tijd (+12) en klom van de zestiende naar de vijfde plaats in het algemeen klassement.

Bijrol voor favorieten

Na twee heuvelachtige etappes en een sprintrit, moesten de renners op de vierde dag van de Franse rittenkoers een individuele tijdrit van Firminy naar Roche-la-Molière afleggen.

Veel favorieten beten zich stuk op het heuvelachtige parcours. Ineos-troeven Geraint Thomas en Richie Porte werden vooraf gezien als kanshebbers voor de ritzege, maar moesten genoegen nemen met een bijrol. Tourwinnaar Thomas werd tiende, op 23 seconden. Porte klokte de zesde tijd (+15).

Steven Kruijswijk eindigde als negentiende, op 39 seconden van Loetsenko.

De uitslag van de individuele tijdrit in de Dauphiné

STER reclame