NOS Wielrennen

Van Moer neemt nu wel goede route en wint openingsetappe Dauphiné

Van Moer soleert naar zege in openingsetappe Critérium du Dauphiné

Brent Van Moer heeft de openingsetappe van het Critérium du Dauphiné op zijn naam geschreven. De 23-jarige Belg van Lotto Soudal kwam solo over de finish in Issoire.

Dat Van Moer in vorm was, bleek eerder deze week al in de Ronde van Limburg. Hij had met nog 500 meter te gaan een marge van tien seconden op het peloton. Toen de zege hem nauwelijks nog kon ontgaan, sloeg hij echter rechtsaf waar hij rechtdoor had moeten rijden.

In de eerste etappe van de Dauphiné koos hij wel de goede route en bleef hij het jagende peloton 25 seconden voor.

Bekijk hier hoe Van Moer de verkeerde kant op werd gestuurd in de Ronde van Limburg.

Van Moer op weg naar winst, maar wordt de verkeerde kant op gestuurd

Van Moer was een van de vier vluchters van de dag. De andere drie waren Patrick Gamper, Cyril Gautier en Ian Garrison. De Lotto Soudal-renner vond het op 16 kilometer van de meet echter niet snel genoeg meer gaan en liet zijn medevluchters achter.

De sprinters in het peloton hadden gehoopt dat de openingsrit zou eindigen in een massasprint, maar de snelle mannen restte een sprint om de tweede plaats. Sonny Colbrelli bleef daarin Clément Venturini en Jasper Stuyven voor.

Van Aert ontbreekt

In de vorige editie van de Dauphiné won Wout van Aert de openingsetappe en het puntenklassement. De 26-jarige Belg van Jumbo-Visma wilde graag opnieuw vlammen in de Franse rittenkoers, maar een blindedarmontsteking gooide roet in het eten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl