Sadio Mané viert een van zijn treffers
NOS Voetbal

Champions League-ticket voor Liverpool; vertrekkende Wijnaldum krijgt erehaag

De laatste twee Champions League-tickets die in Engeland nog verdeeld moesten worden gaan naar Liverpool en Chelsea. Zij mogen naast kampioen Manchester City en nummer twee Manchester United volgend jaar in actie komen in het miljoenenbal.

Liverpool versloeg Crystal Palace op de slotdag van de Premier League met 2-0 en Chelsea kon ondanks een 2-1 nederlaag tegen Aston Villa opgelucht ademhalen.

Leicester City werd door een 4-2 nederlaag tegen Tottenham Hotspur het kind van de rekening. De ploeg die dit seizoen lang in de topvier bivakkeerde moet genoegen nemen met een vijfde plek een een ticket voor de Europa League.

Leicester-trainer Brendan Rodgers baalt na de nederlaag tegen Tottenham

Liverpool drong gelijk aan en had geluk dat Andros Townsend bij een snelle uitbraak de bal naast schoof. Rhys Williams miste op zijn beurt een kans voor Liverpool. Ook Mohamed Salah maakte voor rust de kansen niet af.

Sadio Mané brak na iets meer dan een half uur spelen de ban. Uit een hoekschop schoof de Senegalees de bal van dichtbij binnen. Na rust beperkte Liverpool zich tot het bewaken van de voorsprong. Palace, dat al was uitgespeeld, stribbelde amper tegen en Mané maakte er zelfs nog 2-0 van.

Het leverde Liverpool de zege en daarmee uiteindelijk de derde plek in de competitie op. Een positie die lang buiten bereik leek, maar mede dankzij een indrukwekkende reeks in de laatste tien duels (achter keer winst, twee keer gelijk) werd Champions League-voetbal alsnog veiliggesteld.

Erehaag voor Wijnaldum

Na afloop mocht Georginio Wijnaldum langs een erehaag nog een keer het veld van Anfield op. De 73-voudig Oranje-international bevestigde na dit seizoen te vertrekken bij de club waar hij de Champions League mee won en vorig jaar kampioen van Engeland mee werd.

Waar Wijnaldum zijn loopbaan vervolgt is nog niet bekend.

Georginio Wijnaldum loopt door de erehaag die zijn medespelers hebben opgezet

Chelsea deed tegen Palace voor rust tien doelpogingen: Mason Mount, Christian Pulisic, Timo Werner en Ben Chilwell misten. Bertrand Traoré niet; uit een hoekschop zette de oud-speler van Ajax en Vitesse Aston Villa op 1-0. Anwar El Ghazi maakte na rust vanaf de stip 2-0.

Chelsea liep zichzelf vaak voorbij; alleen Chilwell wist het net te vinden, dus werd er met een schuin ook gekeken naar Leicester City, dat Tottenham Hotspur op bezoek kreeg.

Leicester de schlemiel

Leicester kwam na ruim een kwartier op 1-0. Jamie Vardy struikelde over Toby Alderweirelds hak en mocht, na tussenkomst van de VAR, van 11 meter vuren. Harry Kane bracht de Spurs langszij en Vardy schoot nogmaals raak vanaf de stip na te zijn vastgehouden.

De Spurs, die streden om een plek in de Conference League, bliezen daarna (eigen doelpunt keeper Kasper Schmeichel en twee keer Gareth Bale) het Champions League-sprookje van Leicester uit.

West Ham United behield dankzij een 3-0 zege op Southampton de zesde en plaatste zich daardoor voor het eerst sinds 2006 voor de hoofdfase van een Europees toernooi.

Eindstand Premier League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl