Juventus wint de Coppa Italia

De Ligt verovert Coppa Italia met Juventus, ook PSG wint bekertoernooi

Matthijs de Ligt heeft met Juventus de Coppa Italia veroverd. De finale tegen Atalanta Bergamo werd met 2-1 gewonnen. In Frankrijk werd het bekertoernooi gewonnen door Paris Saint-Germain, dat AS Monaco met 2-0 aan de kant zette.

Juventus, de ploeg van Matthijs de Ligt die dit seizoen nog niet wist te winnen van Atalanta, kwam na een halfuur spelen op voorsprong. Na wat geklungel achterin bij de thuisploeg krulde Dejan Kulusevski met links de bal in de verre hoek.

Precies tien minuten later stond het alweer gelijk. Op aangeven van Hans Hateboer schoot Ruslan Malinovsky hard binnen.

Malinovskyi viert zijn gelijkmaker tegen Juventus

Juventus won de Coppa Italia dertien keer eerder, voor het laatst in 2018. Atalanta, met Marten de Roon in de basis en Sam Lammers op de bank, ging in de tweede helft op jacht naar de eerste bekeroverwinning sinds 1963.

Toch waren de grootste kansen in de tweede helft voor Juventus. Na een kwartier spelen kwam middenvelder Federico Chiesa oog in oog te staan met doelman Pierluigi Gollini, maar de paal bracht redding.

Even later was het opnieuw Gollini die vrij opdook voor het Atalanta-doel, en deze keer wist de Italiaan wel raak te schieten. Atalanta probeerde het daarna nog wel, maar zonder succes.

Juventus wint ten koste van Atalanta de Italiaanse beker

In Frankrijk bleek Paris Saint-Germain te sterk voor AS Monaco (2-0). In de competitie staan de Parijzenaren twee punten boven de Monegasken en ook in de eerste helft van bekerfinale waren de hoofdstedelingen de dominantere ploeg.

Dat leidde uiteindelijk tot een doelpunt van Mauro Icardi, al kreeg PSG daarbij wel wat hulp van Axel Disasi. De verdediger schoof de bal in de voeten van Kylian Mbappé, de Fransman legde de bal breed naar Icardi die vervolgens eenvoudig kon binnentikken.

Icardi en Mbappé vieren de winnende treffer tegen AS Monaco

In de tweede helft was het Mbappé zelf die de score wist uit te breiden. Tien minuten voor tijd kon de sterspeler van Paris Saint-Germain raakschieten op aangeven Ángel Di María.

Het is de veertiende keer en het tweede jaar op rij dat de Parijzenaren de Coupe de France op hun naam weten te schrijven.