AC Milan-speler Samu Castillejo baalt Pro Shots

In Italië heeft AC Milan in de strijd met Napoli en Juventus om de laatste twee Champions League-tickets (achter kampioen Inter en Atalanta) kostbare punten verspeeld.

Een dag na Juventus' zege op Inter won Napoli met 2-0 bij Fiorentina, maar kwam Milan thuis niet langs Cagliari: 0-0. Bij een zege was Milan zeker geweest van een plek in de Champions League van volgend seizoen.

Eerder op de dag deed Napoli wel wat het moest doen. De ploeg uit Napels won de uitwedstrijd tegen Fiorentina met 2-0 en nam daardoor de derde plaats van Milan over. Milan heeft evenveel punten, het onderling resultaat is in het voordeel van Napoli.

Blijdschap bij Piotr Zielinski (Napoli) Pro Shots

Lorenzo Insigne zette Napoli op voorsprong in Florence; hij miste een penalty, maar schoot in de rebound wel raak. Bij de 0-2 veranderde Lorenzo Venuti een schot van Piotr Zielinski van richting, waardoor de doelman van Fiorentina kansloos was. Fiorentina speelde het laatste half uur met een man minder na een rode kaart voor de Pool Bartlomiej Dragowski.

Drie ploegen, nog twee tickets

Napoli, Milan en Juventus strijden op de laatste speeldag om de twee nog te vergeven startbewijzen voor de Champions League. Atalanta heeft net als Internazionale al een ticket binnen. Juventus boekte zaterdag een belangrijke zege (3-2) op Inter, dat zich reeds heeft verzekerd van de landstitel.

Juventus speelt volgend weekend uit tegen Bologna, Napoli wacht de thuiswedstrijd tegen Hellas Verona. AC Milan speelt een uitduel met Atalanta.

De stand aan kop van de Serie A NOS

STER reclame