Luka Modric viert de openingstreffer tegen Granada

Real Madrid verslaat Granada en is Barcelona op de ranglijst weer voorbij

Een dag na de 2-1 zege van koploper Atlético Madrid op Real Sociedad heeft Real Madrid de aansluiting weer gevonden met de stadsgenoot. Dankzij een 4-1 zege op Granada werd het gat weer verkleind tot twee punten.

FC Barcelona, dat dinsdag tegen Levante niet verder kwam dan een 3-3 gelijkspel, heeft vier punten achterstand op Atlético. In Spanje staan nog twee speelrondes op het programma.

Jonkies

Real-coach Zinedine Zidane koos voor zijn fitste spelers en stelde dus ook wat jonkies op. Een van hen, de 19-jarige Miguel Gutierrez, vond Luka Modric met een mooi passje en de Kroaat opende simpel de score. Op slag van rust schoot Rodrygo de 0-2 binnen.

Na rust nam Real gas terug en Granada, dat onlangs Barcelona nog versloeg, deed wat terug. Luis Suárez miste twee kansen, maar in de rebound van de tweede tikte de oude rot Jorge Molina (39) binnen. Vrijwel direct daarna stelden Álvaro Odriozola en Karim Benzema binnen een minuut orde op zaken.