Luis Suarez (Atlético Madrid) is tevreden

Koploper Atlético wint van Sociedad en heeft vier punten voorsprong op Barcelona

Atlético Madrid heeft woensdagavond een grote stap gezet richting het kampioenschap in de Spaanse voetbalcompetitie. De ploeg versloeg de nummer vijf van de competitie, Real Sociedad, in Madrid met 2-1.

Het felle Atlético leidde bij rust al met 2-0 door Yannick Carrasco (uit een fraaie pass van Marcos Llorente) en Ángel Correa (schuiver in de verre hoek). Aan de overkant werden twee schoten van Isak (ex-Willem II) gestopt door Atlético-doelman Jan Oblak, die bij de tweede hulp kreeg van de paal.

Luis Suárez (goed voor de assist bij de 2-0) en Carrasco misten na rust kansen. Oblak stopte een schot van Christian Portu, die ook de paal nog trof, maar kon niet voorkomen dat Igor Zubeldia van dichtbij de 2-1 maakte en daarmee voor de eindstand tekende.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Atlético een voorsprong van vier punten op Barcelona, de ploeg van Ronald Koeman. Real Madrid, dat op vijf punten achterstand volgt, heeft nog wel een wedstrijd te goed. Real speelt donderdag tegen Granada.

Sevilla wint ook

Sevilla heeft door een overwinning op Valencia de top drie weer in het vizier. De ploeg uit het zuiden van Spanje won met 1-0. De achterstand op Barcelona, dat ook 36 duels heeft gespeeld, bedraagt slechts twee punten.

Bij Valencia stond Jasper Cillessen in het doel. Hij werd in de 66e minuut geklopt door Youssef En-Nesyri die na een steekballetje van Fernando binnenschoot. Bij Sevilla bleven Luuk de Jong en Karim Rekik op de bank.