Mason Greenwood (r) viert zijn doelpunt tegen Aston Villa

United stelt kampioensfeest rivaal City nog even uit, West Brom degradeert

Met een overwinning op Aston Villa heeft Manchester United ervoor gezorgd dat stadgenoot en aartsrivaal City zich nog geen kampioen van Engeland mag noemen. United was met 3-1 te sterk in Birmingham.

Aston Villa en United maakten er een levendige eerste helft van. Het hoogtepunt werd verzorgd door Bertrand Traoré. De oud-speler van Ajax en Vitesse wist uit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek de bal met links hard in de rechterkruising te schieten. Het hoogstandje zorgde ervoor dat Villa met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

Comeback United

United had voor de wedstrijd een achterstand van dertien punten op koploper City, en met (na vandaag) nog vier wedstrijden te gaan kon de ploeg het kampioensfeest van hun rivaal dus nog even uitstellen. Zonder Donny van de Beek, die zat op de bank, ging de ploeg op zoek naar de gelijkmaker.

Die kwam uiteindelijk van de voet van Bruno Fernandes, die vanaf de penaltystip binnenschoot. Een paar minuten later was de comeback van United compleet toen Mason Greenwood de 2-1 maakte. Tien minuten voor tijd maakte invaller Edison Cavani het derde doelpunt namens de uitploeg.

Ondanks de winst van United, heeft stadgenoot City het kampioenschap binnen handbereik. Zaterdag had de koploper de titel al binnen kunnen halen door te winnen van Chelsea, maar de ploeg van Hakim Ziyech won met 2-1.

Aanstaande vrijdag neemt City het op tegen Newcastle United. Bij winst is de ploeg van trainer Pep Guardiola kampioen. Manchester United speelt donderdag tegen Liverpool.

West Brom degradeert

Onderin de Premier League viel het doek voor West Bromwich Albion. 'The Baggies' kunnen Burnley, dat op de veilige zeventiende plaats staat, niet meer achterhalen na een 3-1 nederlaag bij Arsenal en degraderen uit de Premier League.

Eerder degradeerde Sheffield United al, Fulham geldt als belangrijkste gegadigde om Sheffield en West Bromwich Albion te volgen naar het Championship.