Hakim Ziyech viert zijn gelijkmaker met Billy Gilmour
NOS VoetbalAangepast

Chelsea voorkomt landstitel City en deelt mentale tik uit

Manchester City moet in Engeland nog even wachten met het vieren van zijn zevende landstitel. De ploeg zou bij een zege op Chelsea kampioen zijn, maar ging thuis met 2-1 onderuit.

Daarmee deelde Chelsea ook een mentale tik uit in aanloop naar de Champions League-finale van over drie weken, waarin beide ploegen opnieuw tegenover elkaar staan.

In dit voorproefje gebeurde er lange tijd weinig. Vlak voor rust kwam de ploeg van Nathan Aké toch op 1-0.

Na een slippertje van Andreas Christensen kon Raheem Sterling scoren voor City. Agüero kon nog voor rust vanaf de stip de 2-0 maken, maar zijn panenka werd met één hand gekeerd door Edouard Mendy.

Chelsea, dat maar liefst drie treffers afgekeurd zag worden wegens buitenspel, had na rust de overhand. Hakim Ziyech schoof de 1-1 binnen en Marcos Alsonso maakte in de extra tijd de 1-2.

Liverpool wint, Tottenham verliest terrein

Liverpool blijft in de race voor een ticket voor de Champions League door een 2-0 overwinning op Southampton.

Sadio Mané en Thiago scoorden voor Liverpool, waar Georginio Wijnaldum de hele wedstrijd speelde. De international kopte vlak voor de openingstreffer op de lat.

Liverpool-trainer Jürgen Klopp viert de overwinning

Liverpool heeft nu zes punten minder dan nummer vier Leicester City, dat een wedstrijd meer gespeeld heeft. De beste vier ploegen van de Premier League plaatsen zich voor de Champions League.

Voor Tottenham Hotspur raakt de Champions League steeds verder uit zicht. De ploeg uit Londen verloor met 3-1 bij Leeds United en zakte daardoor naar de zevende plaats.

Bij Leeds speelde verdediger Pascal Struijk de hele wedstrijd. Steven Bergwijn bleef bij de Spurs op de bank.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl