Martens schiet Barcelona met twee goals naar finale Champions League

Martens schiet Barcelona met twee goals naar Champions League-finale

Lieke Martens heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat de vrouwen van FC Barcelona op 16 mei de finale van de Champions League mogen spelen. Door twee goals van de Nederlandse werd Paris Saint-Germain met 2-1 verslagen. Voldoende na de 1-1 in Parijs van een week eerder.

Martens bezorgde Barcelona een pikstart door de bal na acht minuten in de verre hoek te plaatsen. Na ruim een halfuur tikte de Oranje-international bij de tweede paal binnen, na voorbereidend werk van Graham Hansen.

Vreugde bij FC Barcelona

PSG maakte voor rust de aansluitingstreffer via Marie-Antoinette Katoto, die na een scrimmage uit een hoekschop toesloeg.

Na rust had Jennifer Hermoso de 3-1 op haar schoen, maar de poging van de Spaanse belandde op de paal. De 2-2, waar PSG zo vurig naar verlangde, bleef ook daarna uit. FC Barcelona staat voor de tweede keer in de finale van de Champions League. In 2019 verloor het de eindstrijd van Olympique Lyonnais (4-1).

Finale tegen Chelsea

Op 16 mei wacht nu een treffen met Chelsea, dat op eigen veld een uitnederlaag tegen Bayern München wegpoetste (4-1). Oranje-international Lineth Beerensteyn speelde de hele wedstrijd mee bij de bezoekers en kreeg vlak voor tijd geel.