Marco Reus viert zijn goal tegen Holstein Kiel

Dortmund beëindigt bekersprookje Holstein Kiel en bereikt finale

Borussia Dortmund heeft in de strijd om de DFB-Pokal voor de tiende keer de finale gehaald. In Dortmund versloeg de viervoudig winnaar Holstein Kiel, de nummer vier van de Tweede Bundesliga, met klinkende cijfers: 5-0. De eindstand was bij rust al bereikt.

Kiel had in de kwartfinales Rot-Weiss Essen met 3-0 verslagen, was een ronde eerder na het nemen van strafschoppen te sterk voor SV Darmstadt 98 en had in de tweede ronde gestunt door bekerhouder Bayern München na strafschoppen te verslaan. Een nieuwe stunt zat er nooit in in het Signal Iduna Park.

Dortmund viert de 5-0 van Jude Bellingham

Borussia had de trefzekere inbreng van aanvaller Erling Haaland niet nodig. De Noor bleef wegens spierproblemen aan de kant. Giovanni Reyna tekende voor de 1-0 met een schot in de verre hoek en de Amerikaan maakte er ook 2-0 van met een intikker.

Aanvoerder Marco Reus en Thorgan Hazard verdubbelden die score en nog voor rust maakte Jude Bellingham het kwintet compleet. Na rust drong Dortmund niet meer aan en Kiel was niet bij machte de score een wat draaglijker aanzien te geven. In de finale is RB Leipzig, dat vrijdag Werder Bremen versloeg (2-1), de tegenstander.

Domper op de feestvreugde was het uitvallen van invaller Mateu Morey met een horrorblessure. De Spanjaard zette zijn voet bij een loopduel in het gras, waarna zijn knie naar achteren boog.