Feest bij RB Leipzig na het bereiken van de bekerfinale

Leipzig op z'n Duits naar finale Duitse beker; alle goals vallen in verlenging

RB Leipzig heeft ten koste van Werder Bremen voor de tweede keer de finale bereikt van de DFB-Pokal. De verliezend finalist van 2019 versloeg de zesvoudig bekerwinnaar in Bremen met 2-1. Alle goals vielen in de verlenging.

Bremen, dat in het oprichtingsjaar van Leipzig (2009) voor het laatst de beker won, bood voor rust goed partij. Oud-Groningen-spits Alexander Sorloth was voor Leipzig gevaarlijk (kopbal) en Josh Sargent schoot namens Bremen net naast.

Na rust kwam Bremer amper van de eigen helft af en Willi Orban (kopbal) en Christopher Nkunku (paal) waren kansrijk. Yussuf Poulsen kreeg veertien seconden voor het verstrijken van de reguliere speeltijd een uitgelezen kans om een verlenging te voorkomen, maar de Deense spits kopte van enkele meters op de vuisten van keeper Jirí Pavlenka.

Enerverende verlenging

In de verlenging die volgde schoot Hee-Chan Hwang al na een paar minuten raak en na de 1-1 van Leanardo Bittencourt uit een counter leek het duel op een strafschoppenserie af te stevenen. Emil Forsberg, net op het veld, tikte in de blessuretijd van de tweede helft van de verlenging de winnende binnen.