Karim Benzema

Real Madrid nu wel foutloos, Sevilla heeft genoeg aan opleving En-Nesyri

Real Madrid heeft zich hersteld van het teleurstellende puntenverlies bij Getafe met een eenvoudige zege bij Cádiz in La Liga: 0-3. De Koninklijke nestelde zich daardoor in ieder geval voor een dag aan kop naast stadgenoot Atlético, dat donderdag thuis Huesca ontvangt.

Cádiz, dat in oktober de uitwedstrijd tegen Real met 1-0 won, hield een half uur eenvoudig stand, maar kreeg in het slotkwartier voor rust drie goals om de oren.

Karim Benzema benutte een strafschop, gaf de assist bij de 0-2 van Álvaro Odriozola en kopte van dichtbij de 0-3 binnen. Daarmee was het duel feitelijk gespeeld, want na rust gebeurde er weinig meer.

In aanloop naar Cádiz-Real Madrid worden de spelers van De Koninklijke uitgejoeld vanwege de Super League-perikelen.

Fans Cádiz joelen spelers Real Madrid uit vanwege Super League-perikelen

Sevilla bleef in het spoor van koplopers Real en Atlético met een uitzege bij middenmoter Levante (1-2). De bezoekers hadden het betere van het spel, maar kregen dikwijls te maken met de fysieke weerstand van Levante, dat de persoonlijke duels niet schuwde. Sevilla-middenvelder Jordán was voor rust met een pegel op de lat al dicht bij de 0-1.

In de 53ste minuut kwam de verdiende treffer voor Sevilla. Suso bediende centrumspits Youssef En-Nesyri, die De Jong momenteel tot bankzitter degradeert, met een fraaie steekbal en de Marokkaan maakte het karwei koeltjes af.

De Jong mocht in de 86ste minuut nog invallen voor matchwinner En-Nesyri en was daarna met een kopbal nog dicht bij een tweede Sevilla-treffer.

Youssef En-Nesyri schreeuwt het uit na zijn 0-1 voor Sevilla, Luuk de Jong (linksboven) viert het feestje mee

Door de winst komt Sevilla met 67 punten uit 32 wedstrijden op de derde plaats terecht, waarmee de club Barcelona (65) achter zich laat. De Catalanen hebben wel twee duels minder gespeeld, zij komen donderdag in actie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl