Courtois houdt zijn doel schoon en redt daarmee zijn ploeg van een nederlaag

Real laat punten liggen, Atlético krikt vertrouwen op en Sevilla haakt aan

Atlético Madrid blijft leider in de Primera División. De koppositie is de laatste weken in gevaar gekomen, maar met hekkensluiter Eibar werd betrekkelijk eenvoudig afgerekend: 5-0.

Real Madrid liep op zijn buurt averij op in de titelstrijd. Op bezoek bij Getafe, de nummer vijftien van de competitie, bleef de Koninklijke op 0-0 steken. Real kreeg met dat punt al te veel, laagvlieger Getafe was vele malen gevaarlijker.

Doelman Thibaut Courtois had met redding op redding een belangrijk aandeel in de wedstrijd en voorkwam dat de nummer twee van La Liga met een nederlaag naar huis ging.

Sevilla heeft met een zege bij Real Sociedad de druk op Barcelona en Real wat opgevoerd. De ploeg van Luuk de Jong, die pas in blessuretijd zijn opwachting mocht maken, won in Baskenland met 2-1.

Atlético werkt aan vertrouwen

Atlético, nog zonder de geblesseerde Luis Suárez, kreeg tegen Eibar alle gelegenheid om na een zeer matig begin uiteindelijk nog aan het vertrouwen te werken.

Na zeven keer puntenverlies in de laatste elf wedstrijden was ook dit duel het aanzien nauwelijks waard, maar vlak voor rust deed een doelpunt wonderen. Ángel Correa gleed eerst een voorzet van Héctor Herrera binnen en zorgde twee minuten later met een schot uit de draai voor 2-0.

In de eerste acht minuten na de rust vonden ook Yannick Carrasco en Marcos Llorente het net, waarmee het duel gespeeld was. Eibar liet aanvallend helemaal niets zien en halverwege de tweede helft maakte Llorente er ook nog 5-0 van.

Marcos Llorente en Ángel Correa vieren de 4-0

Sevilla komt dankzij hun overwinning op 64 punten uit 31 duels. Daarmee nadert de nummer vier van La Liga Barcelona (65 punten) en Real Madrid (67). Atlético staat op 70 en heeft net als Sevilla een duel meer gespeeld. Barcelona haalt vanwege de Spaanse bekerfinale zijn duel later in de maand in.