NOS Voetbal

Valse start Jong Oranje op EK: 'Sta hier met de pest in mijn lijf'

Bekijk hier de samenvatting van Jong Oranje - Jong Roemenië (1-1)

Net als het Nederlands elftal eerder op de avond, wist ook Jong Oranje niet te winnen. Of het 1-1 gelijkspel tegen Jong Roemenië een valse start van het EK is? "Zeker", reageert bondscoach Erwin van de Looi. "We gingen voor de zege, maar het kwam er niet goed genoeg uit."

De verwachtingen rond Jong Oranje zijn hoog. Er staat een sterke selectie met veel aanvallende kwaliteit, maar in de eerste wedstrijd op het EK was daar weinig van te zien. Nederland had het lastig en zag Jong Roemenië in de slotfase dicht bij de winnende treffer komen.

Van de Looi eerlijk: 'Uiteindelijk heeft Roemenië de beste kansen gehad'

"Uiteindelijk hebben zij de beste kansen gehad", aldus Van de Looi. "Dus ik moet Roemenië een compliment maken over hoe zij ons bestreden. Ze stonden vrij compact en kwamen er op de juiste momenten uit. Al werden bijna al hun gevaarlijke momenten ingeleid door slordig balverlies van ons."

Aanvoerder Teun Koopmeiners hield eenzelfde verhaal na afloop. "Wij waren veel te slordig en raakten zelfs makkelijke ballen kwijt. Ik sta hier met de pest in mijn lijf, omdat we gewoon veel beter kunnen."

Koopmeiners na valse start EK: 'Sta hier met de pest in mijn lijf'

Van de jongens van wie voorin veel wordt verwacht, gaven Myron Boadu en Noa Lang niet thuis. Justin Kluivert viel wel op met een paar gevaarlijke voorzetten. Hij vond de Roemenen erg stug. "En dat hielden ze de hele wedstrijd vol. Er lagen weinig ruimtes op het veld."

Met één punt op zak gaat Jong Oranje zich opladen voor de volgende groepswedstrijd. Die is tegen de op papier sterkste tegenstander: Jong Duitsland, dat met 3-0 won van de leeftijdsgenoten uit het gastland Hongarije.

"We moeten nu door en zullen ons moeten herladen. We gaan nu gewoon goed trainen, zodat we kunnen knallen tegen Duitsland", aldus Kluivert.

Kluivert looft stugge Roemenen: 'Nu goed trainen om te knallen tegen Duitsland'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl