NOS Wielrennen

Longo Borghini soleert naar zege in Trofeo Alfredo Binda, Vos tweede

Indrukwekkende Longo Borghini wint Trofeo Alfredo Binda, Vos wordt tweede

Elisa Longo Borghini heeft op indrukwekkende wijze de Trofeo Alfredo Binda gewonnen. De 29-jarige Italiaanse kwam solo over de finish in Cittiglo. Marianne Vos zat in de achtervolgende groep en finishte als tweede.

Veel vrouwen zochten al vroeg de aanval in de Italiaanse koers. Onder anderen Pauliena Rooijakkers en Anouska Koster reden enkele kilometers op kop, maar kregen niet de ruimte van het peloton.

Toen Longo Borghini, die de WorldTour-koers in 2013 ook al op haar naam schreef, 25 kilometer van de meet demarreerde en alleen op kop kwam te rijden, besloot ook Vos de aanval te kiezen. De 33-jarige Nederlandse van Jumbo-Visma kreeg onder anderen Katarzyna Niewiadoma, eveneens oud-winnaar van de Trofeo Alfredo Binda, met zich mee.

Vos zegevierde vier keer in de Italiaanse koers. In 2009, 2010, 2012 en 2019 was ze de sterkste, maar zondag was ze niet bij machte om Longo Borghini bij te halen.

In Strade Bianche, twee weken geleden, werd de Italiaanse nog door Chantal van den Broek-Blaak geklopt, maar dit keer was ze superieur. Ze reed ijzersterk en vergrootte haar voorsprong tot ruim een minuut. In de sprint om de tweede plaats was Vos vervolgens veruit de snelste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl