Kirsten Wild
NOS Wielrennen

Wild weet niet of doorgaan wel een goede keuze was: 'Het was een nare winter'

Het ene jaar is het andere niet. In maart 2020 veroverde Kirsten Wild twee wereldtitels op de baan, een jaar later heeft ze geen idee wanneer haar volgende wedstrijd is. "Het gaat allemaal even anders dan gepland."

In normale omstandigheden was Wild nu al geen renster meer. De Olympische Spelen van Tokio in 2020 hadden haar orgelpunt moeten zijn, haar laatste kunstje ook, maar ze werden uitgesteld.

Wild moest er even over nadenken, maar kwam al snel met het besluit dat ze haar afscheid dan ook maar moest uitstellen. "In eerste instantie vond ik die keuze heel makkelijk. Tuurlijk ga ik door", blikt ze terug. Maar...

Wild weet niet of doorgaan een goede keuze was: 'Het was een nare winter'

Als ze terugblikt vanuit Assen, waar afgelopen week de eerste wegwedstrijd in Nederland in een jaar tijd verreden werd, krabbelt Wild toch terug. Zo makkelijk als dat besluit leek, zo moeilijk waren de gevolgen. "Als ik nu bedenk hoe deze winter is geweest... Als ik had geweten hoe het allemaal zou verlopen, weet ik niet of ik dezelfde keuze gemaakt had."

Wild reed in 2020 op de weg nog de Giro Rosa, in voorbereiding op de klassiekers in het najaar, maar ook die gingen niet door. "En ik kreeg daarna corona. Ik vond het wel een nare winter zo. Ik heb er best wel last van gehad."

Ondertussen leeft ze wel in onzekerheid, ook over wanneer ze überhaupt weer een baanwedstrijd rijdt. De internationale wedstrijd in Newport van eind april werd afgelopen week afgelast. De UCI kijkt naar een alternatief.

Wild en Pieters pakken opnieuw goud op koppelkoers

Wellicht dat de KNWU een oplossing bedenkt. Er zijn ook nog wedstrijden in Hongkong en in het Colombiaanse Cali, in mei en in juni, maar dat zijn op voorhand eigenlijk geen opties voor de wielerbond.

Nabootsen

Wat blijft er anders over? "We hebben wel gezien dat we met de mannen aardig wat kunnen bedenken zodat het echt lijkt. Het is niet hetzelfde als wedstrijden, maar je kunt aardig wat nabootsen", blijft Wild optimistisch. Ze heeft altijd nog dat stipje aan haar horizon: Tokio. Als de Spelen in 2021 maar wel doorgaan. "De droom is er en de droom blijft."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl